Lichtreclame is dé manier om jouw merk te onderscheiden van je concurrenten. Of het nou ochtend, middag, avond, nacht, regenachtig of zonnig is, lichtreclame valt altijd op! De reclame uitingen met licht komen daarnaast in vele vormen zoals aan gevels, op borden, in letters en logo’s. Hierdoor is de juiste keuze voor jou altijd te vinden.

Wat houdt lichtreclame in?

Lichtreclame is in essentie niet meer dan een verzamelnaam voor alle soorten reclame uitingen die verlicht worden. Hierbij kan het gaan om bijvoorbeeld logo’s, namen, letters of teksten die ook moeten opvallen als er weinig licht is zoals in de avond.

Verlichting kan gebruikt worden om objecten te verlichten. Daarnaast kan er van licht ook vormen gemaakt worden. Ook hier is er weer een onderscheid te maken in verschillende soorten. Zo zijn de meest gebruikte technieken van lichtreclame led licht en neonlicht. Beide vormen hebben voor- en nadelen, deze bespreken we later verder.

In welke vormen, maten en welke soorten van licht reclame borden, letters en meer er precies allemaal zijn leggen we hieronder uit.

Welke soorten lichtreclame zijn er?

Lichtreclames komen er in vele soorten, vormen, maten en zijn gemaakt van verschillende lichttechnieken. Voor nu maken we het onderscheid in de volgende soorten:

Lichtreclame voor aan de gevel

Wanneer je kiest voor lichtreclame bij jouw bedrijf dan is reclame aan de gevel een zeer mooie en goed opvallende keuze. Het zorgt er namelijk voor dat de bedrijfsnaam en het logo bekend worden bij het publiek. Maar ook dat mensen weten welke gebouw bij jouw bedrijf hoort.

Daardoor krijg je veel sneller regionale bekendheid. Mensen zullen de naam van jouw bedrijf linken aan de reclame uiting en de locatie waar ze het hebben gezien. Daarnaast geeft het welke gebouw dan ook gelijk veel meer sfeer. De lichtreclame op je gevel kan gelijk een bepaald gevoel geven wanneer mensen langskomen.

Let op: zoek goed uit wat voor reclame toegestaan is. Het kan bijvoorbeeld per locatie en gebouw verschillen hoe groot de reclame mag zijn en op welke hoogte het geplaatst mag worden.

Licht letters geven een driedimensionale look aan je verlichte reclame

Ben je op zoek naar een manier om een merknaam of tekst mooi te visualiseren?  Dan zijn doosletters precies wat jij zoekt! Deze vorm van verlichte reclame geeft teksten en merknamen duidelijk weer.

De letters kunnen in allerlei figuren en lettertypes vormgegeven worden. Daarnaast geven ze, wanneer ze tegen een muur aan zitten, een mooie driedimensionale look. Door dit te gebruiken in combinatie met contrasterende kleuren, weet je zeker dat het opvalt!

Deze vorm van lichtreclame is zowel te gebruiken met led verlichting als met neon. Wat de voordelen maar ook nadelen van beide soorten zijn lees je hieronder.

Neon reclame en gevelreclame verhoogt de attentiewaarde van uw bedrijf, doordat u simpelweg meer opvalt. Dit is dus zeker een goede uitkomst als u de herkenbaarheid van uw bedrijf wilt verhogen. Zo is uw bedrijf hiermee een stuk beter herkenbaar op afstand. Daarnaast zorgt het voor een professionele uitstraling. U kunt kiezen voor neon verlichting in verschillende vormen, denk aan licht letters of uw bedrijfslogo. 

Kies met neon voor:

  • Een unieke en professionele uitstraling
  • Zeer hoge attentiewaarde, u bent 24/7 zichtbaar bij de doelgroep!
  • Veel mogelijkheden in kleur
  • Zeer duurzaam

Neonreclame kopen zorgt ervoor dat u gegarandeerd opvalt en u kunt een uniek karakter uitdragen naar uw doelgroep. Bij Quickreclame maken we alle soorten reclame zelf, waardoor u zelf kunt kiezen in welke vorm en kleur u de verlichting wilt hebben. Welke wensen u ook heeft, wij voorzien uw gevel of bedrijfsruimte graag van de mooiste neon reclame! 

Unieke neon reclame laten maken

Neon reclame laten maken zorgt ervoor dat u 24/7 zichtbaar bent bij uw doelgroep. Daarbij heeft u veel verschillende kleuren om uit te kiezen uit. Daarnaast is het een duurzame manier van reclame. Geef al uw wensen aan ons door en onze specialisten zullen dit vertalen naar een mooi ontwerp! Iedere vorm van reclame maken wij op maat. Zo bent u verzekerd van unieke neon verlichting, passend bij uw bedrijf. 

Onze experts ontwerpen, produceren en monteren alles zelf. Op deze manier kunnen wij de beste neonreclame voor uw realiseren op het gebied van signs, tekst verlichting en overige soorten. Doordat wij alles zelf doen heeft u één aanspreekpunt, welke u altijd op de hoogte houdt van alle ontwikkelingen.

Val op met neon verlichting

Neon verlichting wordt vaak bevestigd door een zichtbare buis, welke voor de letters wordt gemonteerd. De combinatie van kleuren, vormen en dieptes zorgt voor een opvallend geheel. Afhankelijk van de grootte van de reclame wordt er gebruik gemaakt van enkele of dubbele lijnen neon lichtreclame. Hiermee valt uw bedrijf zeker op. 

Daarbij zorgt de combinatie van kleuren, vormen en dieptes voor een opvallend geheel. Lichtreclame zorgt hiermee voor een stijlvolle en sfeervolle verlichting van uw bedrijfspand. 

Neon verlichting is vooral populair door de goede prijs-kwaliteitverhouding. Het heeft een lange levensduur, er is weinig onderhoud nodig  en het is een stuk duurzamer dan andere soorten verlichting, doordat het weinig stroom verbruikt. De neon reclame wordt namelijk gecombineerd met ledverlichting.

Verschillende soorten neon

Neon is een edelgas welke vaak gebruikt wordt voor dit type reclame, maar er kunnen ook andere gassen gebruikt worden. Door verschillende gassen met elkaar te combineren kunnen we diverse kleuren verlichting produceren. Hiermee kan neon reclame verlichting vintage uitstralen door bijvoorbeeld de combinatie van contrasterende en felle kleuren. Verschillende soorten gassen met bijbehorende kleuren zijn: 

  • Helium voor goudgeel;
  • Krypton kleurt bleekpaars;
  • Argon is lichtblauw;
  • Kwikdamp kleurt groen.

U hoeft niet bang te zijn dat het gebruik van gassen gevaarlijk is. Elke vorm van neon is geheel veilig, welke soort gas u ook kiest. Deze vorm van reclame is dus niet brandbaar, explosief of giftig. Onze vakmensen produceren en monteren de reclame zelf. Dit doen wij volgens hoge veiligheidseisen, waardoor de verlichting weinig onderhoud nodig heeft en op een veilige manier lang mee kan.

Kies neon voor uw reclamebord

Bij Quickreclame staat de klant altijd op nummer één. Bent u op zoek naar een uitstekende service welke een hoge kwaliteit biedt? Neem contact met ons op over de mogelijkheden of vraag direct een offerte aan. Onze experts informeren u graag! 

Een goede branding speelt een steeds prominentere rol en met een neon reclamebord valt u zeker op! Kijk ook eens naar onze doosletters, gevelreclame, lichtlijn of onze lichtbak reclame om uw onderneming extra te laten opvallen. 

Ook als u nog niet precies weet welke soort neon verlichting u wilt, kunnen onze medewerkers u adviseren welke opties het beste passen in uw situatie. Wij ontzorgen u graag in het gehele proces. Zo kunnen wij u ook helpen als u bijvoorbeeld een vergunning nodig heeft voor uw reclame.