Lichtreclame | De ultieme eyecatcher voor uw bedrijf

Lichtreclame is dé manier om jouw merk eruit te laten springen. Of het nou ochtend, middag, avond, nacht, regenachtig of zonnig is, lichtreclames vallen altijd op! De reclame uitingen met licht komen daarnaast in vele vormen zoals aan gevels, op borden, in letters en logo’s. Hierdoor is de juiste keuze voor jou altijd te vinden.

Wacht niet langer en vraag vandaag nog een offerte op voor jouw reclame verlichting!

Direct offerte aanvragen

Wat houdt lichtreclame in?

Lichtreclame is in essentie niet meer dan een verzamelnaam voor alle soorten reclame uitingen die verlicht worden. Hierbij kan het gaan om bijvoorbeeld logo’s, namen, letters of teksten die ook moeten opvallen als er weinig licht zoals in de avond.

Verlichting kan gebruikt worden om objecten te verlichten. Daarnaast kan er van licht ook vormen gemaakt worden. Ook hier is er weer een onderscheid te maken in verschillende soorten. Zo zijn de meest gebruikte technieken van lichtreclame led licht en neonlicht. Beide vormen hebben voor- en nadelen, deze bespreken we later verder.

In welke vormen, maten en welke soorten van licht reclame borden, letters en meer er precies allemaal zijn leggen we hieronder uit.

lichtreclame

Welke soorten lichtreclame zijn er?

Lichtreclames komen er in vele soorten, vormen, maten en zijn gemaakt van verschillende lichttechnieken. Voor nu maken we het onderscheid in de volgende soorten:

lichtreclame in alle soorten en maten

Neon reclame

Deze vorm van reclame is subtiel en sfeervol. Wij laten uw wensen uitmonden in een persoonlijk ontwerp; de mogelijkheden van neon reclame zijn eindeloos!

Verlichte reclameletters

Doosletters

Doosletters zijn verlichte reclameletters op uw gevel. U kunt kiezen uit Neon, LED of TL lampen. Bovendien zijn er veel opties qua verlichting, kleur, grootte, vorm en materialen.

lichtbak reclame

Lichtbak reclame

Lichtbak reclame is een populaire variant van gevelreclame en valt erg op bij uw doelgroep. Wij kunnen ze monteren op zowel de grond als aan uw gevel.

verlichte gevelreclame

Gevelreclame

Gevelreclame vormt een onlosmalelijk onderdeel van elke winkelstraat. Wij ontwerpen, produceren en monteren diverse typen gevelreclame, zowel verlicht als onverlicht.

Lichtreclame voor aan de gevel

Wanneer je kiest voor lichtreclame bij jouw bedrijf dan is reclame aan de gevel een zeer mooie en goed opvallende keuze. Het zorgt er namelijk voor dat de bedrijfsnaam en het logo bekend worden bij het publiek. Maar ook dat mensen weten welke gebouw bij jouw bedrijf hoort.

Daardoor krijg je veel sneller regionale bekendheid. Mensen zullen de naam van jouw bedrijf linken aan de reclame uiting en de locatie waar ze het hebben gezien. Daarnaast geeft het welke gebouw dan ook gelijk veel meer sfeer. De lichtreclame op je gevel kan gelijk een bepaald gevoel geven wanneer mensen langskomen.

Let op: zoek goed uit wat voor reclame toegestaan is. Het kan bijvoorbeeld per locatie en gebouw verschillen hoe groot de reclame mag zijn en op welke hoogte het geplaatst mag worden.

Lichtreclame op gevel

Licht letters geven een driedimensionale look aan je verlichte reclame

Ben je op zoek naar een manier om een merknaam of tekst mooi te visualiseren?  Dan zijn doosletters precies wat jij zoekt! Deze vorm van verlichte reclame geeft teksten en merknamen duidelijk weer.

De letters kunnen in allerlei figuren en lettertypes vormgegeven worden. Daarnaast geven ze, wanneer ze tegen een muur aan zitten, een mooie driedimensionale look. Door dit te gebruiken in combinatie met contrasterende kleuren, weet je zeker dat het opvalt!

Deze vorm van lichtreclame is zowel te gebruiken met led verlichting als met neon. Wat de voordelen maar ook nadelen van beide soorten zijn lees je hieronder.

Licht letters 3d

De voor- en nadelen van neonlicht als reclame verlichting

Neonlicht wordt in essentie gecreëerd door het edelgas neon te verlichten. Door hier andere gassen aan toe te voegen, kunnen zowat alle kleuren gecreëerd worden. Wij horen veel klanten enthousiast over neon. Mede door alle mogelijke felle kleuren willen mensen graag neonlicht als hun reclame verlichting.

Lees hieronder de voordelen die het biedt.

Voordelen:

 • Alle kleuren zijn mogelijk.
 • De reclame verlichting kan in bijna alle vormen gemaakt worden.
 • Felle en ook warme kleuren mogelijk.
 • De verlichting gaat lang mee.
 • Erg opvallend.

Houd in je keuze voor deze lichtreclame ook rekening met deze nadelen:

Nadelen:

 • Het glas kan wat kwetsbaarder zijn dan bij andere soorten verlichting.
 • Het repareren kost meer tijd.
 • Gebruikt veel meer stroom dan led verlichting.
 • Het is duurder om te maken.
 • De kosten van verbruik en onderhoud zijn hoger.

Het alternatief is led licht, hieronder vertellen we meer over de mogelijkheden daarmee en de ontwikkelen ervan in de afgelopen jaren.

LED licht biedt mooie en energiezuinige licht reclame

Led licht wordt al lange tijd gebruikt voor licht reclame letters maar ook logo’s en andere vormen. Echter voor lange tijd was dit alleen voor de simpelere vormen van reclame. Een veel gehoord probleem was dat het licht niet warm genoeg was. Echter, doordat led overal steeds meer wordt gebruikt is het sterk in ontwikkeling. Hierdoor is dit punt allang niet meer aan de orde.

Daarnaast biedt led als lichtreclame de volgende voordelen:

 • De levensduur is erg lang.
 • Het geeft heldere en felle kleuren.
 • Tegenwoordig zijn veel kleuren mogelijk.
 • Kleuren kunnen eenvoudig veranderd worden.
 • Het is erg energiezuinig.

Vooral het laatste argument is een reden waarom wij dit vaak aanraden aan onze klanten. Wij vinden het belangrijk dat men weet dan led veel minder stroom gebruikt. Dit is namelijk zowel voor het milieu als voor de energierekening een stuk beter.

Lichtreclame led licht

Wat zijn de mogelijkheden van lichtreclamebakken

Wanneer je voor reclame kiest, dan kunnen lichtreclamebakken een zeer interessante optie zijn. Je ziet ze bijna overal. Ze zijn immers goed toe te passen in veel verschillende situaties.

Vooral in winkelstraten is het een erg bekend aangezicht. Om op te vallen is het een belangrijk onderdeel. Let daarbij wel altijd op de regels die er zijn. Het kan namelijk zo zijn dat ze niet te ver mogen uitsteken of niet te groot mogen zijn.

Hoewel ze vaak in standaard vormen en maten komen, hoeft het niet beperkt te blijven tot een ronde of vierkante variant. Ook hierbij kunnen er op maat gemaakte vormen toegepast worden.

Hoewel het zowel gemaakt kan worden met neonlicht als met led licht, raden wij het aan met led te doen. Dit kost een stuk minder stroom en is dus voordeliger.

Lichtbakken met verschillende technieken

Lichtreclame op maat voor eerlijke prijzen haal je bij Quick Reclame!

Geen één bedrijfslogo of tekst is hetzelfde. Daarom is het belangrijk dat wij lichtreclame op maat aanleveren. Door goed in gesprek te gaan met de klant achterhalen wij jouw exacte wensen. Hierdoor weten wij zeker dat we goed werk afleveren en dat de klant erg tevreden is met de nieuwe reclame uitingen.

Onze lichtreclame prijzen zijn doordat wij altijd maatwerk altijd afhankelijk van de opdracht. Uiteraard zijn wij hier wel heel transparant in. Je kan bij ons eenvoudig en vrijblijvend een offerte opvragen om een indicatie te krijgen van de kosten. Daarnaast zijn wij ook altijd telefonisch te bereiken om het door te nemen.

Ben jij op zoek naar een partner voor jouw reclame die het proces van a-tot-z regelt? Neem dan vooral eens contact met ons op. Wij ontwerpen, maken, installeren, onderhouden en repareren al jouw lichtreclame!

Lichtreclame op maat

Direct offerte aanvragen